صلوات خاصه حضرت علی ابن موسی الرضا(ع)
اللهّمَ صَلّ عَلي عَلي بنْ موسَي الرّضا المرتَضي الامامِ التّقي النّقي و حُجَّّتكَ عَلي مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثري الصّدّيق الشَّهيد صَلَوةَ كثيرَةً تامَةً زاكيَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَه كافْضَلِ ما صَلّيَتَ عَلي اَحَدٍ مِنْ اوْليائِكَ.

ابزار ساخت متن های متحرک


 
بازدید جمعی از اعضای کمیسیون عمران مجلس از بزرگترین پروژه عمرانی- مذهبی جهان اسلام

تاریخ ایجاد   يکشنبه, 26 شهریور 1396     بازگشت

به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، طرح توسعه حرم مطهر علوی مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) با همت مهندسان و کارگران ایرانی و با پشتیبانی مالی خیرین در زیربنای 220هزارمترمربع در مراحل تکمیلی قرار دارد.

این پروژه از سال ۸۹ توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران و با مشارکت مهندسان و هنرمندان ایرانی، پس از امضاء دیوان وقف شیعی عراق، وزارت بلدیه و تولیت حرم حضرت امیرالمومنین (ع) آغاز شد.

برای شروع این پروژه هتل‌های ضلع غربی حرم تخریب و خاکبرداری با عمق ۱۱ تا ۱۷ متر انجام شد.در حال حاضر نیز به خاطر اجرای این پروژه بزرگ بافت قدیمی شهر نجف تا حدی دگرگون شده و بخش زیارتی شهر برای اشخاصی که حدود چهار سال قبل توفیق زیارت نجف اشرف را داشتند کمی متفاوت می‌آید.

صحن حضرت زهرا (س) که نام آن پس از تایید آیت الله سیستانی تعیین شد، با گنبد حرم امام علی (ع) نسبت قرینه دارد و شامل موزه، کتابخانه، مهمانسرا و رستوران، شبستان و ساختمان اداری و فرهنگی است که در طراحی و معماری این صحن، به ویژه شبستان آن (با ظرفیت پذیرش ۱۰۰ هزار زائر)، از هنر و معماری اصیل ایرانی بهره گرفته شده است.

دسترسی آسان به بخش‌های مختلف صحن، رویت گنبد و بارگاه حرم مطهر از دورترین ورودی ‏صحن و شبستان در نزدیکی مقام امام زین‌العابدین (ع)، ایجاد تاسیسات تهویه مطبوع و مناسب با ‏استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، ایجاد تونل دسترسی در مواقع اضطراری، ‏روکش و ایزولاسیون و مهار آبهای سطحی و زیر سطحی، ایجاد دیوار حفاظتی در اطراف صحن و ‏شبستان با استفاده از یکهزار شمع قبل از گودبرداری، بکارگیری مجرب‌ترین و چیره دست‌ترین ‏هنرمندان، طراحان و اساتید معماری اسلامی در همه بخش‌های پروژه، استفاده از مرغوب‌ترین مواد ‏مورد نیاز پروژه ازجمله کف و ستون‌ها، آئینه‌کاری‌ها، گچبری‌ها، مقرنس‌کاری‌ها، فرش‌ها و ... با ‏بهره‌گیری از آزمایشگاه‌های تست استحکام بتن و مواد در طول اجرای پروژه و مهمتر از همه وجود ‏پاک‌ترین عشق و احساسات در دل همه دست‌اندرکاران از ویژگی‌های این پروژه است.

 

پیش‌بینی ستاد بازسازی عتبات این است که با تکمیل این پروژه، فضای حرم امام علی (ع) که هم اکنون کوچکترین حرم در اعتاب مقدسه می‌باشد به حدود ۲۰ برابر توسعه یابد.ستاد بازسازی عتبات در ایام اربعین حسینی با توجه به حضور جمعیت زیاد مشتاقان در نجف، بخشی از این صحن را با ایجاد امکانات اولیه در اختیار زائران قرار داد تا در آن اسکان کنند.

مشخصات فنی طرح توسعه حرم علوی:

مساحت ۲۲۰۸۳۰متر مربع( در زمینی به طول ۴۰۰ متر و عرض ۱۵۰)

شامل:

۱. قسمت زیارتی به مساحت ۱۰۹۰۰۰ متر مربع

۲. قسمت عمومی به مساحت کل ۹۷۹۵۰ متر مربع با کاربری:

موزه به مساحت ۱۷۹۰۰ متر مربع، کتابخانه به مساحت ۱۶۳۰۰ متر مربع ،بخش اداری و اطلاع رسانی به مساحت ۲۲۵۵۰ متر مربع ،مهمانسرا و رستوران حرم به مساحت ۲۳۴۰۰ متر مربع ،سرویس های بهداشتی و وضوخانه به مساحت ۶۸۰۰ متر مربع وپارکینگ به مساحت ۱۱۰۰۰ متر مربع

۳.فضاهای جانبی به مساحت۱۳۸۸۰ متر مربع شامل:

ساختمان تاسیسات موتورخانه های مرکزی به مساحت ۲۷۸۰ متر مربع ،قدمگاه امام زین العابدین (ع) به مساحت ۳۲۰۰ متر مربع،تونل زیر گذر به مساحت ۳۹۰۰ متر مربع ورواق های اطراف مجموعه به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع.

گفتنی است محدود بودن فضای زیارتی حرم مطهر حضرت علی(ع)، محدودیت در برگزاری نماز جماعت و ‏ازدحام زائران، تولیت حرم را بر این داشت که طرح توسعه حرم علوی  را در چند مرحله به بهره‌برداری رساند.

 

 

 

 




زیارت مجازی آنلاین حرم مطهر امام رضا(ع)

 

با انتخاب تصویر مربوط به هر صحن می توانید به صورت زنده  و مستقیم  به تماشای آن صحن بنشینید.

 


دلنوشته های فرشته های کوچک

           

تصاویر در اندازه اصلی را در نگارخانه - بخش دلنوشته ها دنبال کنید

گالری
 

امکانات

تمامی حقوق این سایت متعلق به سنتاد بازسازی عتبات عالیات می باشد Copyright © 2014 - All rights reserved.
طراحی سايت و بهينه سازی سايت توسط پورتال فراتک