به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حسین رنجبران با اشاره به قرارداد و تفاهمنامه صورت گرفته بین سازمان اقتصادی رضوی و ستاد بازسازی عتبات عالیات، گفت: هدف ما در وهله اول، مشارکت در فیض پروژههای بازسازی و توسعه عتبات بوده که به این منظور طی مذاکرات صورت گرفته با ستاد بازسازی عتبات، نخستین قرارداد برای تولید و نصب کاشی بخشی از طرح توسعه حرم مطهر علوی مزین بنام صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف با شرکت کاش سنتی رضوی امضاء شد.
وی مدت این قرارداد را 6 ماه عنوان کرد و افزود: این برای نخستین بار است که شرکت تولیدکننده کاشی از خراسان رضوی در پروژههای بازسازی عتبات حضور پیدا میکند.
رنجبران ادامه داد: در نشستی که حدود 3 ماه قبل با ستاد بازسازی عتبات داشتهایم، این مسئولان با تمامی ظرفیتهای هلدینگ عمران قدس رضوی و شرکتهای تابعه در بخشهای مختلف آشنا شدند.
وی از امضاء تفاهمنامه مشارکت در توسعه حرم امام حسین(ع) در کربلا میان آستان قدس رضوی و ستاد بازسازی عتبات عالیات خبر داد و افزود: بر اساس این تفاهمنامه، بخش عمدهای از عملیات ساخت صحن حضرت عقیله بنی هاشم حضرت زینب(س) پس از خاکبرداری، از جمله تکمیل طراحی، ساخت و تامین چوب، کاشی، هبلکس و... بر عهده هلدینگ عمران آستان قدس رضوی است.
رنجبران ادامه داد: در این پروژه شرکتهای صنایع چوب رضوی، کاشی سنتی، بتن و ماشین قدس رضوی، معادن قدس رضوی و... حضور خواهند داشت.
وی احداث کارخانه تولید کاش سنتی در کربلا را یکی از برنامههای این هلدینگ در سال آینده عنوان کرد و افزود: طی مذاکرات ستاد بازسازی عتبات عالیات با هلدینگ عمران آستان قدس رضوی و از طرفی با توجه به خاکبرداری صورت گرفته در این مکان، هماهنگیها برای احداث کارخانه تولید کاشی سنتی توسط آستان قدس رضوی انجام شد.
رنجبران ادامه داد: خاک این منطقه به دلیل متبرک بودن، جایگاه ویژهای برای کشورهای مسلمان و به ویژه شیعیان دارد، لذا با احداث این کارخانه میتوان حجم بسیار زیادی از خاک متبرک کربلا را جمعآوری و ضمن تولید کاشی سنتی و انجام کار فرهنگی، بازار اقتصادی خوبی نیز ایجاد کرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر 9 شرکت در زیرمجموعه هلدینگ عمران رضوی فعالیت میکنند که هدف آنها در وهله نخست، ارتقاء بهرهوری وضع موجود در شرکتها برای استفاده حداکثری از منابع و در وهله بعدی توسعه فعالیتها است.
وی ادامه داد: در بحث توسعه، در گذشته شرکتهای زیرمجموعه این هلدینگ بیشتر اقدامات محدود به حریم حرم و استان خراسان را انجام میدادهاند اما اکنون به واسطه بهرهمندی از نیروهای مجرب و پتانسیلهای موجود، سیاستگذاریها بیش از پیش به سمت ورود به پروژههای ملی و فراملی نیز میل پیدا کرده است.